Symposium on the PROGRESSIVE DEVELOPMENT OF INTERNATIONAL LAW.

 • Benvinguda a càrrec del M. Hble. Sr. Cristòfol Soler i Cladera

  Acte de benvinguda a càrrec de M. Hble Sr. Cristòfol Soler i Cladera , expresident del Govern de les Illes Balears i del seu Parlament, juntament amb el Dr. Joan Mir i Obrador, investigador responsable del Grup de Recerca Ciutadania Cultural de la UIB.

  Descarrega’t el document adjunt
  descarrega
 • Salutació del P. Josep Amengual i Batle

  Benvinguda oferta des de l’òptica de “la concepció lul·liana en l’establiment del diàleg i la pau”, a càrrec del Pare Sr. Josep Amengual i Batle M. dels Sagrats Cors del Monestir de la Real, un dels màxims experts lul·lians contemporanis, en referència a l’Any Llull en commemoració dels 700 anys de la mort del Ramon Llull, el nostre literat, científic, pensador i filòsof més universal.

  Descarrega’t el document adjunt
  descarrega

 • Ponència del Prof. Sr. Albert Pont

  Ponència: “El procés sobiranista de Catalunya en el marc internacional. Possibles repercussions al seu entorn”.

  Professor Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis. Especialista en Dret Internacional i Relacions Internacionals. Professor de Relacions Internacionals en el Màster de Diplomàcia i Acció Exterior (Diplocat). Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per UAB. Executive MBA per La Universitat Ramon Llull. Autor dels llibres Delenda est Hispania, i AD DEN DUM l’endemà de la independència.

  Descarrega’t el document adjunt
  descarrega

 • Ponència del Prof. Dr. Karl Albrecht Schachtschneider

  Ponència: “La Pertinença a la UE dels Estats Seccessionaris”.

  Prof. Dr. Karl Albrecht Schachtschneider de Berlín. Ha impartit docència a les Universitats de Berlín, Hamburg, Göttingen, Kiel i Erlangen. Especialista de Dret Constitucional, Dret Internacional i Dret europeu, ha estat autor de més de 250 articles i 35 llibres científics. També ha defensat nombrosos casos davant del prestigiós Bundesverfassungsgericht (L’Alt Tribunal alemany). Màxima autoritat europea en l’assessorament del cas de Kòssovo. Presenta el seu treball sobre la relació entre les normes peremptòries de Dret Internacional amb categoria de ius cogens, entre les quals s’hi troba el dret a l’autodeterminació, amb d’altres normes de caràcter regional (com, per exemple, el dret comunitari) o estatal (a nivell constitucional).

  Descarrega’t el document adjunt
  descarrega

 • Ponència del Prof. Dr. Alfred-Maurice de Zayas

  Ponència: “El desenvolupament progressiu del Dret Internacional: la realització del dret a l’autodeterminació com a estratègia per al manteniment de la pau”.

  Professor Dr. Alfred-Maurice de Zayas, nordamericà i resident a Ginebra. Relator Especial, Expert Independent, Oficina de l’Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Drets Humans, de Ginebra.
   Ha impartit ensenyament a prestigioses universitats nord americanes i europees (Harvard, Toronto, Göttingen). Actualment és professor a la Geneva School of Diplomacy, alhora que du a terme el seu mandat global d’Expert Independent de les Nacions Unides per a la Promoció d’un Ordre Democràtic Internacional.

  El Prof. Dr. Alfred de Zayas fa una introducció del seu informe especial, presentat a la tardor de l’any 2014 a l’Assemblea General de les Nacions Unides.

  Descarrega’t el document adjunt
  descarrega

 • Galería simposi 2016

Back to Top