Qui som ?

Som professionals i empreses de diferents sectors amb una especial sensibilitat analítica, inquiets i interessats pel desenvolupament econòmic i social de la nostra illa, a curt, mitjà i llarg termini.

Volem esdevenir l’entitat de referència per a l’empresariat compromès amb l’economia productiva del país.

VISSIÓ, MISSIÓ I VALORS

Què SOM i quina MISSIÓ tenim?
→ Som una entitat associativa de persones físiques i jurídiques amb l’interès de promoure l’economia productiva de Mallorca.
→ Actuar com a catalitzador del teixit econòmic i empresarial mallorquí per afavorir i reforçar les sinergies d’actuació, tant en el mercat illenc com en el global.
Com ho farem?
→ Aprofitant primordialment els avantatges competitius i estratègics de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani nord-occidental, sorgit entre territoris a partir d’unes coincidències històriques, lingüístiques, socials i de mentalitat empresarial.
→ Actuar amb capacitat de visualització i anàlisis, preparant-nos per afrontar els reptes futurs, els possibles canvis del context influent en el nostre entorn, que permetin garantir l’estabilitat i desenvolupament econòmic del nostre territori i societat.
Qui SOM?
→ Professionals i empreses de diferents sectors amb una especial sensibilitat analítica, inquiets i interessats pel desenvolupament econòmic i social de la nostra illa, a curt, mig i llarg termini.
Quina VISIÓ tenim?
→ Volem esdevenir l’entitat de referència per a l’empresariat compromès amb l’economia productiva del país.
Quins VALORS ens mouen?
→ La mallorquinitat. La singularitat insular, entesa no com a ideologia ni com a reivindicació, sinó com a valor. Els elements d’aquesta idiosincràsia són el pragmatisme, sentit comú, cultura de l’esforç i del sacrifici, perseverança, competitivitat, visió global, capacitat d’innovació, lideratge social, entre d’altres, a més de perseguir fites aparentment impossibles. Únicament l’excepcional combinació d’aquests factors en un sol poble ens ha permès assolir l’impossible i avançar-nos a les exigències dels nous temps.
→ El rigor. Solament el fet de recórrer a fonts fiables ens permet aportar un valor afegit a la reconstrucció del país. Ho farem estudiant tots els aspectes socials, econòmics, polítics i jurídics, analitzant-los per tal d’aportar el nostre millor coneixement per a la consecució d’un futur esperançador per aquesta terra i les seves properes generacions.
→ La transversalitat. Com a entitat, no depenem de cap ideologia concreta ni li donam contingut. Els nostres membres i associats provenen de tot l’espectre ideològic i tenen sensibilitats polítiques diferents.
→ La independència. No depenem de cap partit polític ni de cap altra institució. Ens regim exclusivament per la voluntat dels nostres socis.
→ El voluntariat. Els nostres càrrecs i representants no perceben cap retribució ni honoraris per part del Cercle Mallorquí de Negocis. Alhora, treballam solidàriament amb altres entitats afins en la consecució d’objectius comuns.
→ La transparència. Tant en la gestió institucional de l’entitat com de la informació que generam.
→ El compromís amb l’empresariat mallorquí.
→ El treball en equip. Ens permet ser més productius, tenir una visió global i consciència de grup.
Quins OBJECTIUS tenim?
→ Fer visible el suport dels empresaris mallorquins cap a fomentar el debat econòmic que permeti desplaçar la centralitat del l’espectre polític del país envers el procés de reconstrucció del país.
→ Analitzar i estudiar els indicadors econòmics així com les balances fiscals amb l’Estat, amb la finalitat d’obtenir dades reals i contrastables, per afavorir el nostre correcte desenvolupament econòmic, social i cultural. Establir criteri i argumentació dels efectes econòmics reals, mitjançant la recerca intel·ligent de la informació, aportant-la als ciutadans, empresaris i representats polítics mallorquins per poder establir quins són els instruments necessaris d’estructuració i organització pròpia que garanteixi la viabilitat econòmica illenca, la competitivitat de les nostres empreses, així com l’assignació correcta dels recursos i excedents que genera la nostra economia.
→ Aportar valor afegit al procés de reconstrucció del país mitjançant l’elaboració d’un corpus de pensament favorable a l’objectiu traçat.
→ Contribuir a generar un marc polític favorable a la plena incorporació de l’economia mallorquina als mercats internacionals i a consolidar el lideratge illenc com a referent per al sud d’Europa i, molt especialment, a l’Euroregió del Arc Mediterrani.
→ Participar en la construcció d’un marc polític i social que asseguri l’establiment de sinergies en l’àmbit econòmic amb altres economies del nostre entorn.
→ Fomentar la renovació política i el canvi social que permetin assentar els fonaments d’una societat més justa i equitativa, i d’una classe política honesta.